Wiadomości z Gliwic

Rozkręć swój lodowy biznes

  • Dodano: 2021-05-27 08:15, aktualizacja: 2021-05-28 14:20

Lody i słońce to zawsze dobre połączenie, szczególnie wiosną i latem. Jeżeli chcesz rozwinąć swój biznes lub stworzyć nowe miejsce, w którym klienci będą mogli dostać ciekawe propozycje, to warto postawić na lody. Zdecyduj się na nieszablonowe połączenia smakowe i pyszne desery, które podbiją podniebienie klientów w każdym wieku.

Lody naturalne ze świeżego mleka

Prawdziwym hitem ostatnich lat są pyszne lody przygotowywane ręcznie w małych lokalach. Sekretem ich smaku jest receptura oparta o świeże mleko, mnóstwo owoców i długotrwałe przygotowanie. Manufaktury lodów większość prac wykonują ręcznie, ale do przechowywania niezbędne są odpowiednie konserwatory do lodów, które zapewniają odpowiednią temperaturę. Dzięki nim bez problemu zachowasz świeżość finalnego produktu, a z kuwet bez problemu nałożysz porcje do wafelków lub kubeczków.

Zakręcone i zmrożone lody amerykańskie

Innym rodzajem lodów są amerykańskie świerki. Zmrożone, zakręcone, wąskie i wysokie lody, które możesz podawać w rożkach, stanowią idealną ochłodę w gorące dni. Wybierz ciekawe rozwiązania dopasowane do preferencji Twoich klientów. Możesz postawić na maszyny do amerykańskich świderków wolnostojące lub nablatowe. Dzięki nim zaoszczędzisz miejsce i przyciągniesz uwagę nowych klientów. Warto wybierać urządzenia, które pozwalają stworzyć miks smaków. Takie lody najchętniej kupują klienci. Możesz zdecydować się na klasyczne kakaowo-waniliowe rozwiązania lub wybrać nieszablonowe, truskawkowe połączenia. Z pomocą maszyny do amerykańskich świderków wyczarujesz wiele porcji produktu.

Maszyny do puszystych lodów włoskich

Lody włoskie są lekkie i puszyste. Mają kształt szerokich świderków, które smakują wielu osobom. Są lekkie i łatwo je przygotować. Kluczem do sukcesu jest sporządzenie mieszanki, która będzie smakowała klientom. Maszyny do produkcji lodów pozwalają odpowiednio przygotować i zmrozić masę. Lody włoskie stanowią świetną bazę do tworzenia innych deserów z dodatkami, takimi jak polewy, posypki czy sezonowe owoce. Warto wybierać proste i pyszne rozwiązania, które pokochają Twoi klienci. Modyfikuj swoją ofertę, a zyskasz nowych gości.

Wybieranie wyposażenia do kawiarni czy restauracji wymaga sporej ilości czasu i dobrego researchu. Warto przygotować rozwiązania dopasowane do potrzeb klienta. Jeżeli dopiero zaczynasz swoją działalność w gastronomii, stawiaj na wydajne maszyny, które będą działały bez zarzutów i są dostępne także w opcji wynajmu. Dzięki temu na start nie musisz wydawać dużej ilości pieniędzy, a zainwestowaną kwotę możesz później odjąć od kosztów maszyny i ją wykupić na własność. Znajdź rozwiązania dopasowane do Twoich potrzeb i możliwości. Wprowadź lody do menu już teraz! 

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu mojeGliwice.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.