Wiadomości z Gliwic

Jakubiak gotuje w Gliwicach

  • Dodano: 2021-05-06 06:30, aktualizacja: 2021-05-05 21:15

W swoim najnowszym programie Tomasz Jakubiak w malowniczych zakątkach Polski odtwarza przepisy ze starych książek kucharskich, by pokazać jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat.

Przed majowym weekendem zawitał do Gliwic i nad czechowickim jeziorem przyrządzał golonkę.

Jak mu poszło?

Gliwice i golonkę będzie można zobaczyć w programie kulinarnym "Jakubiak rozgryza Polskę", na antenie Canal +.

Tuż przed długim majowym weekendem spacerowicze w Ośrodku Wypoczynkowym w Czechowicach mogli, poza standardowym zapachem grillowanych kiełbasek, poczuć niecodzienną w tej okolicy woń golonki. Jeśli podążyli za smakowitym zapachem, z pewnością dotarli do piknikowego stołu rozstawionego przed jednym z drewnianych domków kempingowych, przy którym Tomasz Jakubiak przygotowywał tradycyjną golonkę w nowoczesnym wydaniu. Gliwicki ośrodek wypoczynkowy stał się godną scenerią kolejnego odcinka programu kulinarnego "Jakubiak rozgryza Polskę”.

– Cieszymy się, że Tomasz Jakubiak wybrał Ośrodek Wypoczynkowy w Czechowicach. To idealne miejsce na tego typu wydarzenia – mamy piękną scenerię i świetną infrastrukturę z miejscem do rozpalenia ogniska i możliwością wypłynięcia na jezioro kajakiem – takie sceny również zobaczymy w gliwickim odcinku programu "Jakubiak rozgryza Polskę" – mówi Marzena Sosnowska, rzecznik prasowy Miejskiego Zarządu Usług Komunalnych, który zarządza ośrodkiem w Czechowicach.

– Podczas kręcenia programu w Czechowicach wróciło do mnie wiele wspomnień, zarówno z dzieciństwa, jak i nastoletnich lat – skomentował pobyt w Gliwicach Tomasz Jakubiak.
Program trafi do ramówki Canal +, emisja już wkrótce
.

Dodaj komentarz

chcę otrzymać bezpłatny newsletter portalu mojeGliwice.pl.

Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu.
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Czytaj również